Una victòria que val doble

El Sènior s’emporta la victòria de Granollers (56-70) i, de retruc, recupera el liderat gràcies a la derrota de l’Igualada a pista del Barna. Una victòria a pista del SESE a la propera jornada certificaria la permanència de manera definitiva.

Jornada 8 (segona fase)

CB GRANOLLERS (56) vs SÈNIOR FEMENÍ (70) 

Parcials: 13-21 / 15-23 / 11-9 / 17-17

L’Hospi afrontava el partit a Granollers després d’haver cedit el lideratge del grup a mans de l’Igualada i visitava un equip que, malgrat trobar-se en places de descens en aquesta segona fase, havia encadenat tres victòries consecutives per una derrota abans de rebre a les riberenques. A més calia sumar les baixes en el joc interior hospitalenc de la Sara Sánchez i la Neus Dutren, qui segurament podran estar amb l’equip en els darrers enfrontaments. Però, sortosament, això no va suposar un gran contratemps pel desenvolupament del partit.

L’equip comandat per Ivan Faure va sortir  per totes i va oferir una gran primera meitat amb un alt ritme anotador. Però durant els primers compassos de partit es veien dos equips una mica freds, amb dificultats per anotar, però a la que les de negre, aquest cop de vermell, van aconseguir la primera cistella, ja no s’aturarien. Això es va traduir en uns minuts fulgurants de primer quart on, amb un parcial de 0-9, mostrava les seves credencials davant un Granollers sense esma. A tan sols dos minuts per finalitzar el període, el marcador reflectia un clar 4-16 que l’equip vallesà es va encarregar de maquillar.

La tònica es va mantenir durant la segona meitat, afegint-li a més, una mica més d’encert en el tir exterior. En aquests dos primers períodes va poder veure’s una nova gran actuació coral, comandada per la Jess Baslino i la Raquel Alonso, que tirarien d’ofici, s’aplicarien en defensa i acabarien sumant entre totes dues 24 dels 70 punts del seu equip. Granollers es veia totalment desbordat. Una nova màxima al marcador (19-40) no feia més que seguir generant ansietat, precipitació i males decisions entre l’esquadra local. Però un nou intent de reacció de les granollerines, va reduir diferències al marcador, arribant al final de la primera meitat amb un marcador favorable a les riberenques de 28-44.

Començava la segona part amb un Granollers que va canviar el seu plantejament defensiu de manera clara i va passar a refugiar-se en una zona que va generar dificultats al conjunt hospitalenc i, si més no, evitava que es produís un càstig encara més dur en el marcador. La defensa va fer estralls en l’atac visitant i veuríem el marcador amb l’anotació més baixa (11-9). D’aquesta manera, el Granollers aturava una mica el cop i s’entrava al darrer parcial amb una distància considerable però ni molt menys definitiva (39-53).

Malgrat les baixes en el joc interior riberenc, l’equip no va patir-ho durant el partit. Ari Bargalló va oferir la seva millor versió finalitzant el partit amb 17 punts i 6 captures, perfectament secundada pel sempre present sacrifici de la Berta Codina i la Cris de Sola en aquestes tasques com a interiors. Ana Muñoz, pivot del júnior ‘B’ va donar un cop de mà i va destacar en els minuts que va estar a pista amb 4 punts i 6 rebots. El darrer quart va resultar un pur tràmit i L’Hospi sempre va mantenir a ratlla a un Granollers que, tret d’algun intent de reacció durant alguns trams del partit, no va oferir massa sensació de perill.

Tal com comentàvem al principi de l’article, aquesta victòria, sumada a la derrota de l’Igualada a pista del Grup Barna, ha possibilitat que L’Hospi recuperi el lideratge tan sols una setmana després d’haver-lo perdut a mans del conjunt de l’Anoia. El Sènior femení es troba amb un balanç d’ 11 victòries i 3 derrotes i, de manera virtual, l’equip està pràcticament salvat. Però la millor manera de confirmar-ho pot ser aquest mateix cap de setmana a pista del SESE, on l’equip ja pot salvar-se de manera directa a falta de 3 jornades pel final de la competició.

Comments are closed