Ivan Serrano: “Som un referent en bàsquet femení a Catalunya”

entrevista

Arribem al tram final de la temporada i veiem com els equips de segon any, que competeixen al màxim nivell de Catalunya, créixen i assoleixen els objectius tant individuals com col·lectius. Un clar exemple és l’Infantil A, que dirigit per un jove entrenador que coneix bé el club com és l’Ivan Serrano, ha conseguit situar la generació del 2.000 entre els 16 millors equips i fer un creixement exponencial en el joc de l’equip i en la millora com a grup.

 

P: Hem aconseguit tenir a tots els equips de segon any a les màximes categories de Catalunya. Com valores el creixement del club en els últims anys?

R: El que més destacaria és la qualitat d’entrenadors, crec que és l’element principal en un club per créixer i fer un bon treball amb les jugadores. En aquest aspecte, el club ha incorporat bons entrenadors, això fa que les jugadores treballin a un gran nivell i que els equips siguin més competitius. Em sento molt orgullós ja que per fi tenim un club femení a l’alçada de la ciutat i referent en el Baix Llobregat gràcies al dur treball any rere any.


P: Tot i la teva joventut, ets un dels entrenadors amb més anys al club. Com et sents dintre de la família de l’Hospitalet?

R: Molt a gust, em sento totalment integrat amb la resta d’entrenadors i tenim una bona relació. S’ha creat una de les coses que més costa però a la vegada que més ens ajuda a créixer, hem creat una família. Tinc la sort de compartir club i pista amb grans entrenadors que em permet aprendre de tots ells, però el que ens fa més grans és que compartim experiències, consells i estones fora de pista.

 

P: Després d’una molt bona primera fase de nivell A i en plena competició de nivell A-1. Com valores la categoria i el paper que està fent l’equip?

R: Entrar finalment en el grup, crec jo, més difícil d’A-1, ens ha fet treballar al màxim cada dia i donar-ho més, tot el grup te ambició per millorar i competir i crear amb una idea pròpia i clara del que volem seguir, sense oblidar mai el creixement personal i col·lectiu sense perdre’ns nomes en els resultats.

Valorem molt la feina d’haver aconseguit classificar-nos per al grup de A-1. Poder estar entre els millors de Catalunya es un luxe que mereixem. El grup està fent una bona feina i un bon paper, i cada dia, partit rere partit, creix una mica més. Tenint en compte que el grup està format per 4 jugadores de l’any passat i 6 nous fitxatges, encara te més valor ser on som i competir com ho estem fent.

 

P: Quins objectius et vas marcar per aquesta temporada? Creus que els esteu assolint?

R: Competitivament parlant el primer objectiu que teníem marcat era entrar a nivell A-1. Sabem que estar entre els millors és difícil però l’equip sap treballar. Un cop aconseguida la fita busquem seguir treballant cada dia amb la màxima il·lusió i esforç. Ara que estem a nivell A-1 el nostre objectiu, el qual hem aconseguit, era entendre i captar quina havia de ser la nostra essència i el nostre estil i a partir d’aquí competir el màxim possible per intentar estar entre els equips de dalt.

 

P: Està acabant la teva segona temporada al capdavant de la generació del 2000, com valores l’evolució durant aquestes dues temporades de l’Infantil A?

R: El pas de Pre-infantil a Infantil va ser molt clar, a l’incorporar fins a sis jugadores noves fèiem un pas endavant en talent però un pas enrere com equip, ja que havíem de tornar a unir un grup en poc temps. Pot semblar fàcil però cada jugadora té unes característiques concretes, ve d’una disciplina, hàbits i manera de jugar diferent i han d’entendre que poc a poc hem de seguir una mateixa línia i complementar-se per ser un equip dins i fora de la pista. Ara estem assentant els fonaments de futur, estem creant un equip de cara a properes temporades perquè segur que aquesta generació del 2000 donarà moltes alegries al nostre club.

 

P: Per acabar, quin missatge envies a la resta d’entrenadors i sobretot a les jugadores?

R: Als entrenadors els hi diria que continuïn treballant amb la mateixa il·lusió amb la que ho han fet fins ara i que sàpiguen que tenen tota la meva admiració. A les jugadores, els hi dic que elles son el més important, elles són les que fan possible tot això. Que aprofitin la gran oportunitat estan vivint, que no perdin mai les ganes de créixer i millorar perquè amb la seva força i il·lusió i amb la nostra feina hem aconseguit crear la gran família de l’Hospitalet i ser un referent del bàsquet femení de la ciutat i de Catalunya. I per últim i més important que es diverteixin i gaudeixin com les que més!

 

IMG_4400

 

Moltes gràcies Ivan per les teves paraules i sort per aquest final de temporada que es preveu realment obert.

Comments are closed