Com afronten el 2018 els equips Sènior?

La present temporada arribava amb novetats pel que fa als equips Sènior de l’entitat. Han passat ja gairebé 4 mesos des de que comencés la competició i la situació dels 3 equips (2 femenins i 1 masculí) és força positiva a aquestes alçades de l’any. Avui repassarem quina és la situació actual de tots 3 conjunts i qué esperen d’aquest nou any que tot just acabem d’estrenar. 

El SÈNIOR ‘A’ FEMENÍ afrontava una temporada amb un factor que resultava estrany: començava l´etapa “Post-Baslino”. Primer any sense l’eterna capitana, qui va decidir penjar les botes en finalitzar la campanya 2016-2017. Al final de la mateixa, també es va viure la marxa de la Laura Arias al CB Molins de Rei. D’aquesta manera, es perdien dues peces importants en la rotació exterior i es recuperava una en l’apartat interior: després de la lesió de genoll que va patir, la Mar Moreno retornava a la competició, i ho faria amb els dos Sèniors femenins.

L’equip havia d’assentar-se definitivament a la categoria després d’una temporada on l’equip va quedar-se a les portes de la classificació del grup que donava opcions de lluita pel títol de Copa, però se li va escapar dels dits en una darrera jornada dramàtica davant el BF Viladecans. A la segona fase, el conjunt dirigit per Ivan Faure es va mostrar molt solvent cedint en tan sols 2 dels 10 partits disputats erigint-se com el campió del grup 4 de Copa Catalunya.

I l’equip s’ha assentat… I vaja si ho ha fet. Cap cara nova entre les integrants de l’equip, però adquirint un grau de maduresa i compenetració que ha suposat la principal arma d’aquest conjunt. A la banqueta tan sols una novetat: l’Eva Nieto, entrenadora sobradament coneguda al club, s’afegia també a l’staff tècnic.

L’inici de temporada ha estat tot descomunal i l’equip ha ofert autèntics recitals, tal com va succeir la primera jornada contra Viladecans o a pista de la UE Mataró, dos equips amb plantilles extremadament potents. Actualment, l’equip co-lidera el grup 2 de Copa juntament amb el BF Viladecans i el Draft Gramenet (amb un partit menys), amb tan sols dues derrotes cadascun. Ara per ara, a l’equip li queden quatre partits per a finalitzar la primera fase i té ben encarrilada la seva presència al grup “d’adalt” de cara a la segona fase.

En aquest tram final, hi ha dos partits que esdevenen vitals per classificar-se amb el major nombre de victòries possible al grup d’adalt, i tots dos a Les Planes: contra Draft Gramenet i contra Boet Mataró. Veurem fins a on són capaces d’arribar aquest grup de jugadores que estan deixant amb la boca oberta a més d’un i s’han convertit, per dret propi, en la revelació de Copa Catalunya.


Però la temporada portava una novetat que ja feia temps que s’estava intentant materialitzar: la creació del SÈNIOR ‘B’ FEMENÍ. El club va poder fer-se amb una plaça a 2a Catalana i donava així continuitat a un bon gruix de jugadores formades a les categories inferiors del club.

D’aquesta manera, fins a 7 jugadores que la temporada passada militaven al Júnior ‘A’ han pogut iniciar l’etapa Sènior al mateix club, sense necessitat de buscar-se la vida a d’altres entitats. A més, les incorporacions realitzades van ser de jugadores amb experiència al club, com Aina Balseiro, Jana López o Laura Becerra, que van marxar un cop van finalitzar l’etapa Júnior a la temporada 2015-2016. Completaven l’equip Nuria Carrion, una jugadora amb una àmplia experiència a Sènior, i la Mar Moreno que, com hem comentat, es troba en dinàmica d’ambós equips Sènior.

David Calpe, entrenador ajudant del Sènior ‘A’, agafava les regnes de l’equip. Malgrat patir la duresa de la categoria i un inici un xic irregular, el ‘B’ comença a agafar-li el pols a la 2a Catalana i actualment es troba amb un gran balanç de 10-3 i empata a la segona posició del grup amb CEB Sant Jordi i Barça-CBS. L’equip ha estat capaç d’encadenar 7 victòries consecutives en les darreres 7 jornades, el que li ha donat dret a situar-se en els llocs capdavanters de la classificació.

El nou any ha de servir per a seguir consolidant aquest projecte de futur. A falta de dues jornades per acabar la primera volta, l’equip està en situació d’ascens, però serà el treball setmanal i la implicació colectiva les que marquin el camí des d’ara fins a final de temporada. L’objectiu principal, que no és un  altre que mantenir la categoria, es troba més a prop. L’altre gran objectiu és seguir formant jugadores que puguin donar el salt al primer equip. Qualsevol recompensa que pugui venir a partir d’ acomplir aquestes dues premises, serà benvinguda.


Per la seva banda, el SOTS-25 MASCULÍ, afrontava un nou any amb un grapat de novetats després d’una forta sacsejada a la secció masculina de bàsquet del club, convertint-se així en l’únic equip federat masculí de l’entitat.

S’estrenava categoria després del descens de 3a Catalana que va patir l’equip. L’altra gran novetat va ser la baixa d’un dels entrenadors que més anys portava a l’entitat, Xavi Redolad.

D’aquesta manera, calia renovar en profunditat l’equip per afrontar la nova temporada a la categoria Sots-25. Per a tots aquells que no coneguin la categoria, es troba a mig camí entre Sots-21 i Sènior, però en aquest cas també es pot ascendir a 3a Catalana, però a diferència de la categoria Territorial, només dos membres de l’equip poden tenir més de 25 anys

Amb un bloc format per jugadors que havien militat la temporada passada a diferents equips masculins del club (Sènior, Sots-21’s A i B i Júnior) es va poder formar un conjunt amb aspiracions de lluitar per aquest retorn a la 3a Catalana. Entrenadors de la secció femenina com Xavi Castrillón o Xavi Pizarro, formen part de l’equip.

Actualment, l’equip es troba a la part alta de la taula amb un balanç de 7 victòries i 2 derrotes (amb un partit pendent de disputar). La competició és molt dura degut a que tan sols el campió de grup té dret a l’ascens i, posteriorment, a lluitar pel Campionat territorial de Barcelona i, en darrera instància, pel Campionat de Catalunya de la categoria.

Estarem ben atents a tots 3 equips i veurem si poden acabar la temporada igual de bé que l’han començat. Tant de bo el 2018 ens segueixi portant bones notícies!

 

 

Comments are closed